Het zit sta buro van YOU-STAND® is een Amsterdams product en wordt in Nederland bij een sociale werkvoorziening gefabriceerd. YOU-STAND® is bedacht door FITV Concepts en ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde designers en ontwikkelaars. YOU-STAND® is als merk en model beschermd en geregistreerd bij het EU Bureau voor Harmonisatie binnen de Interne Markt (BHIM) onder registratienummer 002938746-0001.

De duurzame YOU-STAND® is gemaakt van FSC-gekeurd populierenhout (en onze sinds kort verkrijgbare uitvoering in bamboe) en voldoet aan de ergonomische adviezen voor staand werken. Het product YOU-STAND® is sinds februari 2016 op de markt en inmiddels bij veel bedrijven, instellingen en particulieren in gebruik.

Volgens oud-journalist, tevens eigenaar van YOU-STAND®, Frank in ’t Veld, is het bedenken van de YOU-STAND® allereerst ontstaan uit eigen belang:

“Ik heb de afgelopen jaren veel interviews afgenomen met geslaagde ondernemers voor een tv-serie waar ik als producent en regisseur aan meewerkte. Ik werd daardoor ook enorm gestimuleerd zelf iets te gaan ondernemen. Een vriend van mij had op een gegeven moment ontzettend veel last van zijn rug en hij heeft toen zo’n duur elektrisch verstelbaar stabureau gekocht. Hij vertelde over ‘zitten is het nieuwe roken’. Toen mijn vrouw enige tijd later ook last kreeg van een nek-hernia, ben ik eens gaan onderzoeken of er soms ook goedkopere oplossingen waren om staand te gaan werken. Die waren er niet of nauwelijks. Via het internet kwam ik nog wel het een en ander tegen in het buitenland, maar niet iets wat écht een goed en goedkoper alternatief was. Ik ben toen met een meubeldesigner om de tafel gaan zitten en heb na veel zagen en timmeren, de YOU-STAND® bedacht.”

Anne van der Velde – Curves Sneek

“Ik ben sinds de gezondheidsbeurs een dagelijks en fervent gebruiker van de YOU-STAND®. Na een week kon ik al niet meer zonder. Als sportschool eigenaar is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je het juiste voorbeeld geeft.

Ik heb een behoorlijk aantal leden van mijn sportschool op het spoor van de YOU-STAND® gezet en weet dat organisaties en bedrijven in de buurt inmiddels daadwerkelijk de YOU-STAND® gebruiken”.

Cees Ebben, Manager Bedrijfsvoering en Onderwijs – Gilde Opleidingen

“Bij sommige beroepsopleidingen moet er veel werk achter een computer worden verricht. Daarom willen wij onze studenten kennis laten maken met staand werken. Dat doen we door drie YOU-STAND®s te plaatsen in onze nieuwe studieruimte. Wij hopen dat ze op deze manier ervaren dat een afwisselende werkhouding ten goede komt aan hun algemene welbevinden en een preventieve werking heeft. Deze ervaring binnen de opleiding kunnen ze vervolgens meenemen naar hun stageplek of hun uiteindelijke werkplek”.

Anite Oude Booyink – FysioTape

“Ik ben zeer tevreden met de YOU-STAND®, echt een fantastisch ding. Ik wissel het staand werken natuurlijk af met zitten achter mijn bureau. Meestal ga ik ’s middags na de lunch staan of juist in de ochtend. Ik kan de YOU-STAND® makkelijk alleen op mijn bureau krijgen en er weer afhalen.
Het is tevens een goedkope oplossing als zit sta bureau”.

Wendy van den Barselaar – Van der Let & Partners

“De YOU-STAND® bevalt goed, mijn ervaringen zijn prima.
Wel hanteer ik op de bovenste plank maar één beeldscherm, ondanks dat ik de bredere versie heb genomen, bedoeld voor twee beeldschermen. Met één licht beeldscherm bovenop in plaats van twee schakel ik prettiger van staan naar zitten en andersom”.